Allestoringen.nl meldt dat Vodafone dit weekend en vandaag kampt met meerdere problemen, niet in de laatste plaats met het opwaarderen van beltegoed. Op Twitter klagen gebruikers het opwaarderen niet werkt.

Vodafone Live plat

“De Vodafone Live-omgeving functioneert momenteel niet", vertelt woordvoerder Richard Mes aan Webwereld. “De oorzaak daarvan is nog onbekend, maar hierdoor worden diensten als de webshop, het inzien en wijzigen van gegevens en het opwaarderen van beltegoed via de site gestoord."

Ook de e-mailserver van Vodafone ondervindt problemen waardoor klanten die gebruikmaken van deze dienst geen e-mails kunnen zenden of ontvangen. De website van Vodafone haperde gisterochtend. Een lezer tipte Webwereld dat de site een proxy-error geeft.

Ook vandaag stromen klachten binnen over het platliggen van de portal. Bij tests op de redactie komen belanden we sporadisch op de site en lopen we soms tegen de foutmelding aan.

Afzonderlijke storingen

“Dit zijn twee afzonderlijke storingen", zegt de woordvoerder. “In de nacht van zaterdag op zondag is de site plat gegaan en dit is zondag hersteld. Vanochtend om 11.30 uur is de site helaas opnieuw platgegaan." Het is momenteel nog niet bekend wat de exacte oorzaak is en hoe lang de storing gaat duren.

De overige dienstverleningen werkt wel, benadrukt de provider op het forum waar het melding maakt van de storing. Bellen, sms'en en internetten via het mobiele netwerk heeft geen last van deze storing.

Update 13.13 uur: Tweede storing begon vanochtend, niet vannacht.

Update 30-10-2012: Vodafone meldt dat de storing gisteren in de loop van de dag is verholpen. De oorzaak van de problemen met de live-portal is onbekend, maar men gaat ervan uit dat de Vodafone Live live blijft.