Een deel van de Vodafone-klanten zal het komende weekend te maken blijven hebben met verbindingsproblemen. Het bedrijf heeft vrijdagochtend in een nieuwe verklaring aangegeven nog zeker enkele dagen nodig te hebben om alle problemen op te lossen.

Veel zakelijke en particuliere klanten blijven de komende dagen moeilijkheden houden bij het bellen, sms'en en mobiel internetten. Ook houdt een deel problemen met voicemail. "Daarnaast is er aanhoudende filevorming door aanhoudende filevorming op het netwerk waardoor klanten ook elders in binnen- of buitenland soms meerder pogingen moeten ondernemen om gesprekken of datasessies op te zetten, of iemand te bereiken", luidt de mededeling.

Problemen met noodvoorziening

Aanvankelijk verwachtte Vodafone het netwerk na de brand van woensdagochtend snel weer op orde te hebben. Een noodvoorziening moest het uitvallen van de netwerkcentrale in Rotterdam opvangen. Bij het handmatig aansluiten van deze back-up zendmast ontstonden al snel problemen.

Deze complicaties noemt Vodafone nu de reden voor alweer een uitstel van het herstel. Donderdag liet een woordvoerder al aan Webwereld weten dat het bedrijf de vertraging niet heeft zien aankomen. Vodafone, dat 5,3 miljoen aansluitingen heeft in Nederland, zegt verder dat het inmiddels door het hele land ingenieurs heeft werken aan de configuratie van het netwerk.