De teller stond maandagochtend op 186.000, vertelt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken zei dit weekend dat er zaterdagochtend al 55.000 inschrijvingen zijn. Op vrijdag waren dat er vier- à vijfduizend per uur. Die aantallen zijn gehaald ondanks storingen op de site waardoor mensen zich donderdag en vrijdag urenlang niet konden opgeven. Volgens het ministerie kwam dat door overweldigende belangstelling voor de afmeldlijst voor telemarketing.

De site is aangepast zodat de enorme aantallen registraties toch verwerkt kunnen worden. Nadat iemand zijn of haar gegevens heeft ingevoerd, worden deze later pas verwerkt in het register zelf. Aanmelders moeten de aanvraag per e-mail bevestigen. "Op deze wijze kunnen wij controleren of het e-mailadres daadwerkelijk aan u toebehoort", staat nu vermeld bij de aanmeldprocedure.

Niet versleuteld

Een Webwereld-lezer meldt dat de site geen ssl-certificaat gebruikt voor het Bel-me-niet-register. "Van meer dan 50.000 personen in dat officiële register, opgezet vanuit de overheid, zijn dus de persoonsgegevens als naam, geslacht, straat, huisnummer, postcode, plaats, telefoonnummers, en e-mailadres onveilig verzonden." Een woordvoerder van EZ had niet direct een reactie op het ontbreken van een ssl-certificaat.

In augustus beloofde de overheid de eigen sites te beveiligen met ssl-certificaten. Dat is een geleidelijk proces, eerst zijn de sites van ministeries aan de beurt, liet een woordvoerder destijds weten.

Update: Reactie woordvoerder EZ, nieuwe cijfers.

DSB offline