Klanten van Lycos moeten een aantal gegevens invullen om de overstap af te ronden en hebben zelf nog de keus om eventueel voor een andere hoster te kiezen. Volgens Strato zorgt de eventuele overgang van klanten voor weinig problemen omdat de processen van het bedrijf zijn afgestemd op die van Lycos. De twee bedrijven hebben hiervoor een exclusieve een deal gesloten.

De prijzen zullen niet stijgen volgens Strato. De hoster biedt een welkomstpakket aan en mogelijkheid tot het winnen van prijzen om voormalige Lycosklanten over te halen te kiezen voor Strato. De keuze moet wel voor 31 januari 2009 gemaakt zijn want anders gelden de kortingen en het welkomstpakket niet meer.

Strato kan niet precies zeggen om hoeveel klanten het precies gaat omdat mensen niet automatisch van Lycos naar Strato worden overgezet.

Overigens tracht ook een tiental concurrerende hosters, waaronder YourHosting en TransIP, met een collectieve actie MoveMySite Lycos-klanten binnen te halen.

Lycos besloot in november de deuren te gaan sluiten. Het bedrijf probeerde tevergeefs een investeerder over te halen om Lycos Europa over te nemen, waarop het besloot te stoppen met de activiteiten.