Door een stroomstoring bij een toeleverancier in Arnhem, konden transacties van Postbank-klanten niet verwerkt worden. Daarom waren de pinautomaten van de Postbank buiten werking en was internetbankieren niet mogelijk. Ook konden Postbank-klanten niet terecht bij pinautomaten van andere banken.

De stroomstoring, die vanochtend even voor negen uur ontstond, is aan het begin van de middag verholpen. De Postbank verwacht dat de normale dienstverlening in de loop van de dag weer volledig beschikbaar zal zijn.

"De geld- en betaalautomaten werken inmiddels weer", aldus Postbank-woordvoerster Susan Versteeg. Internetbankieren en Girofoon werken nog niet, maar volgens Versteeg zullen ook deze 'binnen afzienbare tijd' weer beschikbaar zijn.

In het westen van het land kampten klanten van verschillende banken vanochtend met problemen als gevolg van een andere stroomstoring. "In Zuid-Holland, in de regio Alblasserwaard en Hardinxveld-Giessendam, kon er bij 21 lokale bankkantoren niet gepind worden", zo verklaart Rabobank-woordvoerder René Loman tegenover Webwereld. "Deze stroomstoring ontstond om acht uur vanochtend en was om half elf verholpen."