De problemen zijn veroorzaakt door graafwerkzaamheden bij het Mediapark. Daarbij is per ongeluk een cruciale kabel doorgeknipt, zo laat woordvoerder Niels Kranenburg van TCN Mediapark, dat verantwoordelijk is voor het dagelijks beheer van het mediapark, weten aan Webwereld.

"Er zijn graafwerkzaamheden omdat er gebouwd wordt. Er lag een 10 kv-kabel van Nuon in een geul open. Dat was op zich bekend, maar toch is die kabel geraakt door een kraan of een treklijnachtig apparaat, dat weet ik niet precies, en kapot gegaan", zegt Kranenburg.

Als gevolg hadden diverse gebouwen in het Mediapark te maken met stroomuitval. Media Gateway, een datacenter in het Mediapark raadde daarom verschillende klanten, waaronder de NOS en 3fm, aan om hun apparatuur uit te schakelen. Hierdoor zijn deze websites tijdelijk onbereikbaar.

Een woordvoerster van Media Gateway stelt tegenover Webwereld dat vooral RTL Nederland zwaar is getroffen. Het ANP weet te melden dat het hele gebouw van RTL geen stroom had. Het RTL Nieuws van vier uur is daarom komen te vervallen.

Kranenburg laat weten dat de storing op zich inmiddels verholpen is. "Gelukkig is er heel snel een bypass gemaakt en is er opnieuw stroomvoorziening." Volgens Kranenburg heeft de storing een klein uur geduurd. Welke websites als gevolg van de stroomstoring offline waren wordt nog uitgezocht.