Hoe zou betalen met bitcoins zijn als iedereen ze had? Daar komen we snel achter, dankzij dit interessante project van twee eerstejaars studenten van Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge. Dan Elitzer en Jeremy Rubin hebben 500.000 dollar aan bitcoins ingezameld, gefinancierd via met name alumni en ook deels de Bitcoin-community.

Dit bedrag is voldoende voor het opbouwen van wat kan uitgroeien tot de eerste lokale Bitcoin-economie ooit. De 4528 (undergraduate) studenten van MIT krijgen 100 dollar aan bitcoins. Zo moet op de campus een wijdverspreide toegang tot Bitcoin ontstaan en de eerste afgebakende Bitcoin-economie, mits studenten besluiten ze elders uit te geven.

Ondernemerschap gestimuleerd

Het doel van het experiment is om te zien wat er gebeurt wanneer er een daadwerkelijk ecosysteem voor een digitale valuta ontstaat. Bedrijfjes en verkooppunten op de campus krijgen hulp bij het accepteren van Bitcoin-betalingen. Studenten krijgen advies bij het investeren en ondernemerschap met de cryptovaluta.

Zij worden bovendien gevraagd iets te bouwen voor hun medestudenten waarvan Bitcoin een interessant onderdeel uitmaakt. Komende herfst gaat het MIT Bitcoin Project van start.

Announcing the MIT Bitcoin Project