Twee Groninger studenten zijn Metjelaptoponline.nl gestart omdat ze 'een gat in de markt' zagen. "Wij dachten dat er behoefte was een een dergelijk initiatief, omdat er weinig informatie beschikbaar was over mobiel internet. Daarnaast worden de abonnementen steeds goedkoper en komen er steeds meer nieuwe technieken beschikbaar, zoals T-Mobile's hsdpa", zo verklaart initiatiefnemer Jeroen Elkhuizen tegenover Webwereld.

"De informatie op de websites van de providers is nauwelijks te doorgronden", zegt Elkhuizen. Samen met mede-initiatiefnemer Jeroen Doorenbos verdient Elkhuizen geld door de provisie op verkochte abonnementen. "Weliswaar verkopen we alle mobiele internetdiensten, maar we bieden objectieve informatie over de verschillende pakketten."

Volgens Elkhuizen is het voor veel mensen lastig om de verschillen te zien tussen de aanbieders van mobiel internet. "Met mobiele telefonie is het heel duidelijk, daar heb je overal dekking en het is overal even snel. Alleen de prijs verschilt", aldus de student.

Op de website staan de gprs-, gprs-edge, umts- en hsdpa-diensten vermeld van KPN, Vodafone, T-Mobile en Telfort. Bezoekers zoeken tevergeefs naar de mobiele internetdiensten van Orange. Hoewel de website wel officieel dealer is van de Orange-diensten vindt Elkhuizen de mobiele internetdienst van Orange te traag en te duur om in de vergelijking op te nemen.

Naast de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten, kunnen klanten op de site ook hun abonnement verlengen, tegen gunstiger tarieven.