Vermoedelijk rancuneuze ex-werknemers van telecombedrijf Enertel brachten begin deze week de protestsite Enertel.sucks.nl in de lucht, waarop onder meer werd gewezen naar het vermeende mismanagement binnen het bedrijf tijdens en na de ontslagaanvraag voor ruim honderd man. De site bleef echter slechts enkele uren in de lucht, omdat Enertel aan de bel trok. Er was gebruik gemaakt van de logo's van Enertel, aldus de woordvoerder. De beheerder van de sucks-domeinen (waar iedereen gratis een dergelijk domein kan aanvragen) haalde de Enertel-protestsite offline. Er zou sprake zijn van bedreigingen aan het adres van het management van Enertel, zo is nu nog steeds op Enertel.sucks.nl te lezen. De woordvoerder van Enertel ontkende echter dat dit het geval was, het zou alleen om misbruik van de logo's gaan.

Parodie-site

'Barend' ('liever geen achternaam'), beheerder van Sucks.nl houdt voet bij stuk. "Ik kreeg maandag telefoon van Enertel. Er werd gebruik gemaakt van het logo van Enertel, de website was opgemaakt gelijkend op de officiële Enertel-website en op het eerste gezicht was niet duidelijk dat het een parodie-site betrof, zo zei men." Normaal zijn dat voor Sucks.nl echter geen redenen om de url in zijn geheel af te sluiten; "Normaliter sturen we een mailtje naar de webmaster om deze de gelegenheid te geven deze zaken aan te passen."

Zelfverrijking

Het management van Enertel wist de beheerder van Sucks ervan te overtuigen dat er sprake was van bedreigingen. Op de site stond namelijk een foto afgebeeld van een uitgebrande BMW X5, precies het model waar de directie van Enertel in rijdt. Ex-werknemers beklagen zich al langer over wat zij zelfverrijking van de directie noemen, in een tijd dat honderd man moeten verdwijnen. Deze foto houdt volgens Enertel direct verband met eerdere bedreigingen 'om enkele managementbolides in de fik te steken, zo zegt Barend. Voor Sucks.nl was dit voldoende reden om de site te verwijderen. "Dit heeft niets meer met vrijheid van meningsuiting te maken."