SugarCRM brengt zijn Data Center Edition (DCE)-beheerconsole in twee varianten op de markt. Sugar Data Center Edition for Enterprises maakt het voor grote ondernemingen mogelijk om meerdere CRM-instances centraal te beheren. Bedrijven hebben nu een te versnipperd beeld van de klant, aldus SugarCRM.

Daarnaast komt er nog een Data Center Edition for Partners op de markt. Deze speciale editie voor partners biedt de tools die nodig zijn om de CRM-software als een dienst te leveren over het internet. Daarmee borduurt SugarCRM voort op de on-demand architectuur zoals die ook in Sugar 5.0 zit.

Xout

“Een nieuwe beheerconsole is zeker op zijn plaats”, zegt CIO Erik Willemsen van open source-hoster Xout. “SugarCRM stimuleert het online aanbieden van de software en doet dat zelf ook, maar er waren eigenlijk nauwelijks tools om dat goed te doen.”

Xout heeft als SugarCRM-hoster zelf ook te maken met grote aantallen SugarCRM-instances. Willemsen: “Wij hebben zelf een tool ontwikkeld om dat allemaal te beheren. DCE gaat ons zeker tijd besparen. We hebben dan zelf minder software te onderhouden.”

DCE wordt nu nog getest door een select gezelschap partners en zakelijke klanten. De definitieve versie komt deze zomer op de markt en kan worden gebruikt voor de ondersteuning van Sugar Community Edition, Sugar Professional en Sugar Enterprise.

Bron: Techworld