Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van het fiscale jaar een winst van 329 miljoen dollar en een omzet van 3,8 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte Sun nog een verlies van 301 miljoen dollar. De omzet in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2006 was nagenoeg gelijk aan de omzet die nu is geboekt.

Sun heeft dit kwartaal 487 miljoen dollar aan kosten weten te besparen, door te bezuinigen op administratie-, onderzoeks- en ontwikkelingskosten. Financieel directeur van Sun, Mike Lehman, geeft aan dat het bedrijf ook heeft weten te profiteren van lagere kosten voor componenten, zoals computergeheugen.

De omzet die wordt gegenereerd uit Sun-servers was 15 procent minder in vergelijking met het vierde kwartaal in 2006. De totale omzet uit de Verenigde Staten was 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In andere markten wereldwijd steeg de omzet juist met 2 procent.

Mogelijk is dat virtualisatietechniek de verkoop van servers heeft gedrukt. Dankzij virtualisatie kunnen bedrijven hun servers beter benutten, waardoor zij er minder hoeven te kopen. Sun-topman Jonathan Swartz stelt echter dat de klanten die servers kopen, high-end servers afnemen. Volgens de topman is dat in het voordeel is van Sun.

Over het gehele jaar genomen heeft Sun een winst geboekt van 473 miljoen dollar. De omzet over het hele jaar was 13,8 miljard dollar. In 2006 boekte Sun nog een verlies van 864 miljoen dollar tegen een omzet van 13 miljard dollar.