StarOffice 8, de eerste nieuwe versie sinds 2003, zou aanvankelijk in juli verschijnen. Sun lijkt de introductie echter voor onbepaalde tijd te hebben uitgesteld.

Volgens Sun is de introductie uitgesteld om marketing-technische redenen. Het bedrijf wil de introductie van StarOffice 8 laten samenvallen met die van andere softwarepakketten.

Simon Schouten, salesmanager bij Sun in Groot-Brittannië, liet zich onlangs ontvallen dat StarOffice 8 op 12 september zou worden uitgebracht, de datum waarop ook nieuwe versies van het Java Desktop System, Tarantella en Sun Ray worden geïntroduceerd.

Ongepast

Een woordvoerder van Sun noemt de uitspraak van Schouten 'ongepast'. "Schouten is niet in een positie om iets over de introductie van StarOffice 8 te kunnen zeggen." De woordvoerder wilde niet ontkennen of bevestigen of Schouten een incorrecte uitspraak had gedaan.

Sun gaf in februari nog een bètaversie vrij tijdens het LinuxWorld-congres. Versie 8 zal volgens de fabrikant beter overweg kunnen met de Office-producten van Microsoft en eenvoudiger zijn in gebruik.