Een Amerikaans bedrijf heeft software ontwikkeld die Adobe Photoshop onder de duiven schiet. Digital ROC herstelt de originele kleuren van foto's waarvan de kleuren in de loop der jaren zijn weggevloeid. Het programma laat de gebruiker een soort van DNA-afdruk van de opname maken waarmee de oorspronkelijk kleuren kunnen worden achterhaald. Digital ROC kan rechtstreeks in scanners worden verwerkt, maar is ook te koop bij Applied Science Fiction als vrijstaand programma.

Microsoft heeft een nieuwe versie uitgebracht van Money, het persoonlijk boekhoudprogramma. Money 99 kan direct geld overboeken via het Internet en de actuele aandelenkoersen in de Verenigde Staten en Europa van het web plukken. Het pakket is nu ook voorzien van een ingebakken adviseur voor financiële zaken, een automatisch maandelijks betalingsoverzicht en ondersteuning voor de Europese eenheidsmunt, de euro. Van Money 99 is op de website van Microsoft een demo-versie te downloaden.

De MPMan van de Zuidkoreaanse fabrikant Saehan krijgt komende maand concurrentie. Net als MPMan kan de Rio PMP3000 van het Internet geplukte muziek opslaan en afspelen. Producent Diamond Multimedia belooft opslagruimte voor één uur muziek die met behulp van een enkele batterij een vol etmaal kan worden beluisterd. De Rio heeft de omvang van een cassettebandje en geen bewegende onderdelen, wat de MP3-afspeler zeer geschikt maakt voor sportende muziekfanaten. Eén voordeel van de Rio boven de MPMan uit Zuidkorea: met een prijskaartje van 200 dollar is hij 100 dollar goedkoper. Diamond Multimedia levert verder een collectie van 100 muzieknummers – overigens van grotendeels onbekende artiesten.

Sun Microsystems heeft een bèta-versie gepubliceerd van een 3D-development tool voor Java. De software biedt programmeurs de mogelijkheid om driedimensionaal beeld toe te voegen aan hun applets en Java-toepassingen. De application programming interface (API) is geschikt voor meerdere besturingssystemen, conform de basis van Java: write once, run everywhere. De Java 3D API werd vorig jaar aangekondigd en is gebaseerd op open standaarden. De bèta is te vinden op de website van Sun, waar ook voorbeelden zijn te vinden van toepassingen.