De ISP is inmiddels een testprogramma begonnen, waarbij internetters een korting van 40 procent op de telefoontikken ontvangen. Na 22 juli verandert de korting naar 20 procent, zo heeft Superweb deze week bekendgemaakt.

Hiermee onderscheidt de provider zich nauwelijks van de concurrentie. Ook andere providers bieden kortingen op de standaardtarieven van KPN. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een 06760-inbelnummer. Superweb gebruikt dat ook.

Zware gebruikers kunnen tegen betaling van 10 euro per jaar een grotere korting ontvangen; 40 procent. Zij moeten dit wel voor 22 juli doen, daarna verlangt de provider 30 euro per jaar voor hetzelfde pakket.

Superweb maakte in 1999 naam als eerste provider waar consumenten voor een vast bedrag per maand kon onbeperkt kon internetten. Superweb ging echter aan zijn eigen succes ten onder. De belangstelling was overweldigend; het aantal beschikbare telefoonlijnen was dat niet. Uiteindelijk ging Superweb na veel negatieve publiciteit en teleurgestelde klanten eind 2000 failliet.

De man achter Superweb is nog altijd Martijn Eier. Hij kondigde vorig jaar al aan te willen doorstarten. Nu is het dan zo ver. Volgens Eier wordt er op dit moment nog steeds teveel betaald voor internettoegang. Superweb denkt in dat gat te kunnen springen.