"Het spijt ons om te moeten meedelen dat Suprnova zoals we het allemaal kennen, voorgoed zal sluiten. We weten niet of Suprnova nog zal terugkeren, maar als dat gebeurt, zullen we zeker geen torrent-links meer aanbieden", zo schreven de beheerders van Suprnova.org in december vorig jaar.

Deze mededeling betekende een grote teleurstelling voor de Bittorrent-gemeenschap. Zij moesten op zoek naar andere sites die een verzameling torrent-links aanboden. Deze bleken evenwel in de meeste gevallen een stuk minder gebruiksvriendelijk.

Hierna onderging Suprnova.org een metamorfose als tamelijk overbodige nieuwssite. Ondertussen bedacht de oude Suprnova-beheerder Sloncek een nieuw p2p-project: Exeem. Na een uiterst kortstondige hype zakte Exeem in de vergetelheid. Een opvolger van Bittorrent is Exeem nooit geworden.

Dezelfde Sloncek heeft de mislukking inmiddels erkend en tracht onder de naam Newnova.org zijn oude hoogtijdagen nieuw leven in te blazen en het Exeem-debacle te doen vergeten. Hiertoe heeft hij de oude Suprnova-code opgepoetst, zo meldt Slyck.com. Sloncek benadrukt echter dat hij niet de eigenaar is van Newnova.org, dat vrijwel identiek oogt als Suprnova.org ooit. De site wordt bij het Nederlandse Leaseweb gehost.