Er is meer dan één reden om te hopen dat Oranje komende zaterdag Argentinië uit het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk wipt: de online platenwinkel TeleCD geeft 5 procent korting op een bestelling voor iedere bal die in het Argentijnse net belandt (en door de scheidsrechter wordt goedgekeurd natuurlijk). Schoten in eigen doel tellen niet mee, net zo min als goals die in verlening vallen of bij de strafschoppen na verlenging. Tot 4 juli half uur 's middags kan van het aanbod gebruik worden gemaakt. Twaalf titels uit de collectie van TeleCD vallen buiten de actie: het gaat daarbij om bijvoorbeeld de nieuwe CD van Tanita Tikaram ('Cappucino Songs'), de CD-Rom '3e Millenium' en de video 'Liar Liar'.

Het voormalige dagblad voor de katholieke arbeider, De Volkskrant, gaat deze maand experimenteren met een dagelijks e-mailkrant. De preciese aanvangsdatum van de proef is nog niet bekend en ook over de duur houdt de online-redactie een slag om de arm (Deze service kan op ieder moment worden stopgezet wordt aan de deelnemers gemeld). Aanmelding – voor de eerste 500 lezers – kan geschieden op de website. De Volkskrant timmert druk verder aan de digitale snelweg: de rubriek 'Media' met opmerkelijke berichten elders op het net verschijnt voortaan iedere dag en het aantal dossiers over brandende kwesties wordt uitgebreid.

Er is werk aan de winkel op het World Wide Web – letterlijk. En waar anders vind je een baan als webmaster of web designer dan op het Internet? De On-line Vacaturebank voor Internet Jobs telt nog maar een bescheiden aantal open arbeidsplaatsen, maar kan als specialistisch 'arbeidsbureau' nog flink groeien. Er lijkt vooral belangstelling te zijn voor allround Internet-specialisten: iemand die niet alleen een goede site bedenkt, maar die ook even zelf in elkaar draait – met HTML, XML, SMIL, Java en JavaScript erbij. Werkzoekenden kunnen gratis hun CV in de banenbank achterlaten; werkgevers mogen zonder betaling hun vacatures opgeven.

Het zijn de X-Files van Apple: een dozijn korte geluidsfragmenten die de producent van de lachende computers liever binnenskamers wil houden. Het gaat om gesprekken die zijn opgenomen op de helpdesk van Apple in de Verenigde Staten en geven een aardig beeld weer van wat de tech support van het bedrijf dagelijks voor kiezen krijgt. Volledig hysterische klanten die een document niet kunnen afdrukken; hijgers en bedreigers; en een medewerker van Microsoft die zijn Apple-collega toevertrouwt dat veel microserfs een Macintosh bezitten. Nu te beluisteren bij Pabst in RealAudio-formaat.