MessageLabs biedt online diensten voor de beveiliging van e-mail, web en Instant Messaging. Het bedrijf levert onder andere een dienst die vergelijkbaar is met Symantecs Hosted Mail Security. In een brief aan klanten laat Symantec weten dat Hosted Mail Security-klanten worden gemigreerd naar de dienst van MessageLabs.

Datacentra wereldwijd

MessageLabs levert zijn diensten vanuit veertien datacentra in drie continenten. Symantec zal deze datacentra ook gaan gebruiken voor het aanbieden van zijn online back-up- en recoverydiensten die begin dit jaar werden geïntroduceerd. Deze diensten worden vooralsnog alleen in de Verenigde Staten aangeboden en Symantec dacht nog na over de infrastructuur om de SaaS-diensten ook buiten de VS aan te kunnen bieden.

Volledig SaaS

Tijdens een toelichting op de overname benadrukte CEO John Thompson van Symantec nog eens dat het de bedoeling is om het complete softwareportfolio in de cloud aan te gaan bieden. De topman noemde in dat verband Data Loss Prevention, compliance en het beheer van endpoints. Aan een online Remote Control-dienst wordt momenteel gewerkt.

Symantec betaalt ongeveer 695 miljoen dollar voor MessageLabs. Verwachting is dat de overname tegen het einde van dit kalenderjaar wordt afgerond. MessageLabs moet samen met de huidige SaaS-diensten van Symantec (het Symantec Protection Network) een nieuwe SaaS-divisie gaan vormen binnen Symantec.

Door de overname verdwijnt weer een specialist op het gebied van online beveiliging van de markt. Postini werd ruim een jaar geleden ingelijfd door Google. Email Systems viel november vorig jaar ten prooi aan Webroot.

Bron: Techworld.nl