Volgens Patrick Dalvinck, managing director van Symantec Benelux, is de overname van Veritas de beste stap die Symantec in de afgelopen jaren heeft genomen. "Het overnamebedrag van 13 miljard dollar gaan we met gemak terugverdienen", beloofde hij op een persbijeenkomst in Amsterdam.

Nieuwe strategie

"Bij sommige analisten heerste aanvankelijk onbegrip", geeft Dalvinck toe. "Veritas is vooral actief in databasecentra en zou te ver af staan van onze activiteiten: het maken, bundelen en integreren van beveiligingssoftware. Maar beveiliging is niet plotseling een nevenactiviteit geworden. Er zijn, naast security, drie aanvullende pijlers bijgekomen: opslagbeheer, databeheer en beheer van application services."

"Met de overname van Veritas wil Symantec twee leefwerelden combineren - die van informatiebeveiliging en informatiebeschikbaarheid", legt Dalvinck uit. "Alleen zo kunnen we de integriteit van bedrijfsdata garanderen. Vroeger was het voldoende om de voordeuren dicht te timmeren, maar die tijd is nu voorbij."

Veranderingen

Het Benelux-team van Symantec is na de overname van Veritas maar liefst twee keer zo groot is geworden, en telt nu 120 werknemers. In de Benelux blijven de werknemers van Veritas op hun eigen locatie zitten. "We gaan voorlopig niet naar één kantoor toe", laat Dalvinck weten.

Het gaat nog even duren voordat klanten de concrete gevolgen zien van de overname van Veritas. De tweede fase van de overname, waarin de producten van Veritas in het aanbod van Symantec worden geïntegreerd en de gebruikersinterface wordt aangepast, gaat pas begin volgend jaar van start.