Deze toezegging deed CEO John Thompson van Symantec gisteren tijdens Vision + ManageFusion in Den Haag. “We zijn een softwarebedrijf. We willen al onze softwareproducten ook in de cloud aanbieden”, zo vertelde hij tijdens een sessie met Europese journalisten.

In de Verenigde Staten levert Symantec al een tijdje diensten voor online back-up en recovery. Een Remote Control Service voor het op afstand beheren is momenteel in bèta. Symantec heeft altijd geweigerd om aan te geven wanneer de diensten in Europa worden geïntroduceerd. Voordat de Europese infrastructuur zou worden aangelegd, moesten de diensten eerst in de VS vlekkeloos draaien. “Ik kan nu zeggen dat de online diensten tussen nu en maart volgend jaar wereldwijd beschikbaar komen”, aldus Thompson.

Mobiel gevaar

Thompson ging tijdens de sessie ook nog in op mobiele dreigingen, die volgens de topman nog niet echt voor problemen zorgen. “Al tijden horen we dat dreigingen mobiel worden, maar dat is nog niet echt gebeurd. Dat betekent ook dat we onze investeringen anders moeten verdelen.” Volgens Thompson zijn het vooral de Europese beveiligingsbedrijven geweest die het mobiele gevaar hebben geadopteerd. “Ik zeg niet dat ze daarin ongelijk hebben, maar ze lopen daarmee wel vooruit op het huidige landschap van dreigingen.”

Bron: Techworld