De internationale concurrentie op startpaginamarkt is aanzienlijk met onder andere Netvibes, MyYahoo en iGoogle. Toch zien de Nederlandse investeringsmaatschappijen House of Ventures en Bluefield Investment in Symbaloo een concept met internationale potentie. Volgens Klaas Lameijer van House of Ventures is de investering gedaan door de "goede groeiresultaten, het solide verdienmodel en de schaalbaarheid van het concept."

Amerikaanse betaversie

Symbaloo zal het geld gebruiken om een nieuwe versie van de site te ontwikkelen. In de tweede helft van dit jaar zal Symbaloo geïntroduceerd worden in Amerika. Lameijer van House of Ventures zal bij de introductie in de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn als ceo. Er staat al een Amerikaanse betaversie van Symbaloo online.

Eind 2007 ging Symbaloo live. Al sinds 2008 zijn er plannen om naar Amerika te gaan. Naar eigen zeggen wordt de website dagelijks meer dan 150.000 keer geraadpleegd. Symbaloo-bedenker Tim Has verlaat het managementteam om aan een nieuwe uitdaging te gaan werken.