Deze vrijdag is het internationale System Administrator Appreciation Day. Daarom reikt Webwereld deze week de prijs uit voor Sysadmin van het jaar. Vandaag de nummer drie.

De 28-jarige Jan-Willem van Vaneveld is systeembeheerder bij de MBO Raad. Hij werkt daar al negen jaar en het werk bevalt hem uitstekend. Zijn collega's prijzen hem om zijn geduld en stressbestendigheid. Mede door die eigenschappen hebben de juryleden van Sysadmin 2011 Van Vaneveld op de derde plaats in deze wedstrijd gezet.

Ferry Wenning, systeembeeherder bij Koninklijke Verenigde Scheepsagenturen en Sysadmin van het jaar in 2010 zette hem op de derde plaats van zijn persoonlijke lijstje omdat hij merkt dat Van Vaneveld alles met plezier doet. Ook Ruben Spruijt, CTO bij consultancybureau PQR roemt de sysadmin om zijn motivatie. Spruijt plaatste hem op zijn persoonlijke lijstje zelfs helemaal bovenaan. “Jan-Willem is dé Systeembeheerder van 2011", aldus Spruijt.

Allround

Beide juryleden vinden het bovendien een erg sterk punt dat hij allround is. “Hij heeft een breed kennisgebied dat van smartphones, servers, netwerk en telefonie tot werkplekbeheer gaat", meent Spruijt. Wenning voegt daar aan toe dat Van Vanevelds werkgebied loopt van UTP-kabeltjes tot productieomgevingen.

Spruijt haalt daarnaast aan dat de systeembeheerder om gebruikers geeft: “Hij heeft graag contact met de gebruikers, zowel remote als face to face. Jan-Willem is een nieuwsgierige en gemotiveerde beheerder", stelt hij. Bovendien vindt Spruijt het een pre dat Van Vaneveld de serversoftware proactief beheert. “Daardoor is de Microsoft software nog eenvoudiger te beheren".