De 38-jarige Hendrik Koster werkt als systeembeheerder bij reïntegratiebedrijf Dethon. Dat werk doet hij al 14 jaar en hij is daar nog steeds erg tevreden. “Erg gaaf om te zien dat Hendrik ondanks zijn slechtziendheid zijn werk kan doen en gebruikers al 14 jaar naar tevredenheid kan helpen", schrijft jurylid Ruben Spruijt, van ict-consultancybureau PQR.

Grote omgeving in z'n eentje

Jurylid Sjon Post van Compu'Train noemt als redenen dat Koster lof verdient dat hij een zeer breed pakket aan diensten ondersteunt. “Daarnaast houdt hij rekening met gebruikers door techniek te vertalen naar gebruikersbeleving." Hij noemt Koster 'geen 9-tot-5-sysadmin'. De systeembeheerder werkt zelfs in zijn vakantie de systemen regelmatig bij.

Jurylid Erik van Trijp is de Sysadmin van het Jaar 2011. Hij vindt het knap dat Koster zoveel systemen en diensten in zijn eentje beheert en desondanks grote projecten plant en in goede banen leidt. “Dat hij een grote omgeving in zijn eentje beheert en toch tijd voor verbeteringen heeft is prijzenswaardig." Hij zette Koster op de eerste plaats in zijn persoonlijke lijst van Sysadmins van het Jaar.

Vrijdag Sysadmin Day

Aanstaande vrijdag is het alweer de dertiende wereldwijde Sysadmin Appreciation Day. Om stil te staan bij het werk van systeembeheerders kiest Webwereld ieder jaar een Sysadmin van het Jaar. De afgelopen weken kwamen tien finalisten voorbij en onze jury van deskundigen heeft daaruit een keuze gemaakt. Morgen maken we bekend wie er op de tweede plaats is terechtgekomen. De winnaar wordt vrijdag op deze plek onthuld.