De verkiezing van Sysadmin van het jaar wordt door Webwereld jaarlijks gedaan in de aanloop naar de internationale System Administrator Appreciaton Day. Die is aankomende vrijdag. De jury heeft uit de vele inzendingen een keuze gemaakt en na nummer 3 Jan-Willem van Vaneveld is het vandaag de beurt aan Wilfried de Haas, de nummer 2.

Systeembeheerder Wilfried de Haas werkt bij Ictivity. Dat bedrijf is landelijk actief als adviseur en beheerder van netwerkinfrastructuren bij derden. Zelf werkt hij als interne sysadmin bij dat bedrijf. In het halve jaar dat hij bij het bedrijf werkt, zegt hij grote stappen te hebben gemaakt met het leggen van de interne contacten tussen de verschillende gelederen binnen het bedrijf die met Microsoft of met open source werken.

Enthousiasmerend

Jurylid Sjonnie Post, productmanager bij Compu'Train, zegt dat hem uit het verhaal van De Haas opviel dat hij goed inspeelt op de diverse eisen vanuit de gebruikers. “Een goede afstemming met de gebruikers, toelichten waarom iets wel of niet mogelijk is en daardoor enthousiasmerend over de it-mogelijkheden", zegt Post.

Ook heeft hij waardering voor het beheer “binnen een uiteenlopende en complexe omgeving." Dat De Haas goed inspeelt op het spanningsveld tussen de Microsoft- en de open souce-beheerteams binnen Ictivity vindt Post eveneens een pre. Bij hem eindigde De Haas dan ook op de eerste plaats.

Een teamspeler

In de jury van dit jaar is ook opgenomen Ferry Wenning, de winnaar van vorig jaar. Wenning is hoofd ict bij Koninklijke Verenigde Scheepsagenturen van Halverhout & Zwart en Zurmühlen. “Mijn top drie viel me eigenlijk direct op in de lijst van genomineerden door de manier waarop zij over hun dagelijks werk vertellen", zegt Wenning, die De Haas in zijn lijstje op de nummer 2-positie plaatste.

Over De Haas zegt Wenning: “Het is een teamspeler." Hij waardeert net als zijn mede-jurylid Post de manier waarop De Haas omgaat met Microsoftoplossingen naast open source-oplossingen. “Een breed gebruik van verschillende smaken (Windows, Linux, etc) om tot de beste oplossing te komen." Ook valt Wenning op dat de nummer twee van dit jaar de tijd neemt om kennis over te dragen.