Vodafone valt voorlopig niet in Amerikaanse handen. Telecomreus AT&T volgt al tijden met argusogen de Europese telecommarkt, en speculeerde ook zelf al openlijk over een Europese entree. Nu de geruchten zich de afgelopen dagen volledig op Vodafone richten, heeft het onafhankelijke overnames- en fusieorgaan PTM de telco om duidelijk gevraagd.

Tot over zes maanden?

Maar die duidelijkheid geeft de telco maar deels in een korte verklaring. Daarin valt te lezen dat AT&T geen intentie heeft om Vodafone een voorstel te doen. Echter, zo laat AT&T ook weten, dit geldt alleen voor de komende zes maanden. Dan zou een overnamebod kunnen terugkeren, mochten de omstandigheden zijn veranderd. Het nieuws dat de Vodafone-overname niet aanstaande is, zorgt direct voor een koersdaling van 6 procent van het Britse telecombedrijf, meldt Reuters,

AT&T ziet enorme kansen in Europa. Maar hoe zit het met hun kansen in Nederland? Computerworld zet de opties én gevolgen van de Hollandse prooien van AT&T op rij.

Interesse in Europa

AT&T blijft desondanks over de Europese telecommarkt heen hangen. Volgens hoogste baas Randall Stephenson liggen er "gigantische mogelijkheden" in de zichzelf traag ontwikkelende mobiele breedbandmarkt.

Toch zijn er ook nadelen aan Europa, dat een onaantrekkelijke afzetmarkt kent. Daarbij opgeteld kan een dergelijke grote stap in Europa op veel weerstand van aandeelhouders rekenen,. Iets wat ook bij de strijd om KPN duidelijk naar voren kwam.