Het plan om eventueel Sprint Nextel, de derde grootste telefoniereus van de VS, over te nemen komt nog geen week na de fusie tussen T-Mobile UK en Orange. Daarmee werd T-Mobile in een keer de grootste provider van het Verenigd Koninkrijk. Voor de overname van Sprint zijn ettelijke miljarden nodig. Deutsche Telekom (DT) bekijkt samen met de Deutsche Bank nu of ze daar geld voor vrij kunnen maken.

De Britse krant The Daily Telegraph bericht op gezag van anonieme bronnen dat Deutsche Telekom binnen de komende weken een bod gaat doen op Sprint. De Amerikaanse provider heeft een marktwaarde van 10,6 miljard dollar, DT vertegenwoordigt een marktwaarde van 41,5 miljard euro.

Positie verstevigen

Directeur Obermann is erop gebrand om de positie van DT in de VS en Groot-Brittannië te verstevigen. Na de fusie in Engeland met Orange kan hij zich nu concentreren op de VS, aldus The Daily Telegraph. In het eerste kwartaal verloor zijn bedrijf in deze landen samen 1,1 miljard euro in het eerste kwartaal. Destijds zei de Obermann dat er mogelijk 'structurele problemen' waren in de VS, waarna er veelvuldig werd gespeculeerd over een mogelijke overname.

De Amerikaanse tak van T-Mobile heeft moeite om te concurreren met AT&T en Vodafone die een geavanceerder 3G-netwerk bezitten. Daarnaast verliest T-Mobile in de Verenigde Staten klanten aan kleinere providers die goedkope abonnementen aanbieden.

Strijd om tweede plek

Door het samengaan van T-Mobile met Sprint zou het bedrijf dicht in de buurt komen van AT&T, die nu de tweede plek bezet met 78,2 miljoen klanten. T-Mobile bezet op dit moment de vierde plek. De bedrijven hebben tot nu toe nog niet gereageerd op de mogelijke overnameplannen.