De telecomprovider zegt dat zijn klanten gedurende de eerste zes maanden van 2007 maar liefst 41 terabyte aan data hebben verbruikt. Dat is bijna een verdubbeling van het dataverbruik over heel 2006, aldus T-Mobile.

Van elke euro omzet afkomstig van gebruikers, is 19 cent te danken aan het gebruik van mobiel internet, aldus T-Mobile Nederland. De mobiele flatfee-dienst Web 'n' walk telde in het afgelopen kwartaal voor het eerst meer dan 100.000 klanten.

Dit had tot gevolg dat T-Mobile Nederland het tweede kwartaal heeft afgeloten met een omzet van 301 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 282 miljoen euro. De winst voor rente, afschrijvingen en belastingen bedroeg 73 miljoen euro, ten opzichte van 26 miljoen euro een jaar eerder.

"De verbetering van het resultaat is mede het gevolg van de ingezette koers om nog effici├źnter en kostenbewuster te werken", aldus een verklaring van het telecombedrijf. Het aantal klanten van T-Mobile Nederland is in een jaar tijd gegroeid van 2,4 tot ruim 2,6 miljoen.