Dat heeft T-Mobile Nederland donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de financiële resultaten over het eerste kwartaal. T-Mobile noemt de toegenomen interesse voor mobiel internet 'spectaculair'.

"Het percentage 'non voice' als onderdeel van de gemiddelde omzet per gebruiker (arpu) bedraagt nu 16 procent tegenover 14 procent in dezelfde periode vorig jaar", stelt Hans van Leeuwen, financieel directeur van T-Mobile Nederland. Volgens Van Leeuwen is de vraag naar mobiele toestellen die geschikt zijn voor mobiele toegang tot internet, e-mail en agenda in het afgelopen jaar toegenomen.

Het aantal klanten van T-Mobile in Nederland is in vergelijking met een jaar geleden met 100.000 gestegen tot 2,3 miljoen. De gemiddelde omzet per gebruiker bedroeg 37 euro. De winst voor belastingen, rente en afschrijvingen (ebitda) viel in het eerste kwartaal lager uit en bedroeg 21 miljoen euro.

Het moederbedrijf Deutsche Telekom heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van ruim 1 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar was de nettowinst 984 miljoen euro. De omzet bedroeg 14,8 miljard euro, ruim een half miljard euro hoger dan vorig jaar.