Cisco klaagt switchproducent Arista Networks aan voor het schenden van een aantal netwerkpatenten. Een tweede klacht gaat over het één-op-één overnemen van de handleiding, maar dan voor een eigen product. In de klacht wijst Cisco erop dat zelfs de grammaticale foutjes uit Cisco's handleiding zijn overgenomen in de kopie.

Geen ongelukje meer

Deze rechtszaak om de handleiding dient ter ondersteuning van de patentzaak. Zo worden 500 systeemcommando's van Cisco's Internetwork Operating System (IOS) letterlijk overgenomen door concurrerend besturingssysteem EOS van Arista. Cisco stelt niet vaak rechtszaken te beginnen tegen concurrenten, maar vindt dat hier duidelijk geen sprake is van een ongelukje en dat Arista willens en wetens Cisco-kopieën in de markt zet.

Wat ook moet steken, is dat Arista in de media opduikt met het feit dat het bedrijf wordt geleid door voormalige Cisco-bestuurders en dat het bedrijf zelf stelt (PDF) een Cisco-achtige look & feel te hebben.

Cisco laaiend

Cisco is dus ook zichtbaar laaiend en zegt dat het niet om zomaar een obscuur octrooi gaat, maar om liefst 14 verschillende patenten. Het bedrijf is overtuigd van zijn gelijk en kiest ervoor om Arista niet in een patentrechtvriendelijke staat aan te klagen waar patenttrollen gedijen, zoals Texas, maar gaat naar het thuisdistrict van Arista in het noorden van Californië.

De twee handleidingen vergeleken door Cisco: in het eerste plaatje wijst Cisco op de taalfout en in het tweede zie je dezelfde lappen tekst.

Bron: Cisco Systems' klacht tegen Arista Networks