Desktop pc's zijn nu niet bepaald hip te noemen en ondanks het steeds kleiner wordende formaat van notebooks is dit type computer ook toe aan een vernieuwing. In een tijd dat fabrikanten ten einde raad zijn zou het best eens kunnen dat zich een kleine revolutie voltrekt op de pc markt.

Volgens kenners is het na desktops, laptops, notebooks en pda's nu de beurt aan tablets. Het zal volgens deze groep nog even duren voordat de tablets doorbreken. Voor de gebruikers zal het wennen zijn om de computer met een pen te bedienen en ook zullen er toepasingen moeten worden ontwikkeld die het aantrekelijk maken een tablet-pc aan te schaffen.

Verwacht wordt dat het bedrijfsleven de kat uit de boom zal kijken en pas in 2005 of 2006 zal overstappen op de tablet-pc.

Op dit moment worden al de eerste schreden gezet en de consument kan al langzamaan wennen aan het idee een pc te bedienen door middel van het beeldscherm zonder tussenkomst van een toetsenbord. Microsoft brengt binnenkort Mira op de markt. Mira is een draadloos beeldscherm dat via een WiFi-oplossing in verbinding staat met de pc en de gebruiker in staat stelt om op enige afstand van de pc te werken.

We zullen nog even moeten wachten op de pc en notebook in een nieuw jasje, maar het zou best kunnen dat we ons aan de vooravond van een grote verandering bevinden.