Tegelijkertijd is Taiwan zich aan het voorbereiden op de eerste wimax-testzone, zo meldden de autoriteiten dinsdag. Er wordt gehoopt dat onder andere de Taiwanese bedrijven, die zich bezighouden in de it-sector, een extra impuls krijgen. Tevens wil men snel draadloos internet in elke hoekje van het eiland.

Het grote verschil tussen wifi- en wimax-technologie is dat wimax signalen over grotere afstanden kan verzenden dan wifi.

De Taiwanese autoriteiten denken de regelgeving voor de veiling eind 2006 af te ronden. Wel hebben de National Communications Commission (NCC), die het beleid met betrekking tot wimax moet maken, en het ministerie waaronder de NCC opereert, een verschil van mening over de hoeveelheid licenties. De NCC wil dat er negen worden geveild, maar het ministerie wil dat dit er twee zijn.

Begin 2007 gaat het grootste telecombedrijf van Taiwan, Chunghwa Telecom, beginnen met de voorbereidingen voor een wimax-test in Luo-Dong Town. Halverwege 2007 moet een derde van de inwoners toegang hebben en voor het eind van 2007 moeten alle inwoners toegang hebben tot het draadloze netwerk.