Manhunt 2 zou vanaf 10 juli in de winkels liggen, maar Take-Two heeft besloten de distributie 'tijdelijk uit te stellen'. Het bedrijf wil zijn mogelijkheden in kaart brengen, na de tegenslagen die het spel de afgelopen weken te verduren heeft, zo meldt Reuters.

De Amerikaanse Entertainment Software Ratings Board (ESRB) weigerde het gewelddadige videospel een leeftijdsaanbeveling mee te geven, waarmee het automatisch in de categorie 'alleen geschikt voor volwassenen' valt. Bovendien is het spel al verboden in het Verenigd Koninkrij. Ten slotte hebben consolemakers Sony en Nintendo al aangegeven het spel niet uit te geven zolang de leeftijdsgrens van toepassing is. De producenten waren de enige twee consolemakers die het spel wilden uitbrengen.

Take-Two heeft een aantal opties. Het bedrijf kan Manhunt 2 in zijn geheel schrappen, of het spel alleen voor de pc uitbrengen. Daarmee zouden de verkoopcijfers echter zeer beperkt worden. Een derde optie is het spel aanpassen om een lagere leeftijdsgrens te verkrijgen.

In Manhunt 2 is de speler een psychotische man die uit een inrichting ontsnapt en vijanden vermoord met een uitgebreid arsenaal aan wapens.

Juichen

Een oude bekende van Take-Two steekt zijn blijdschap over de classificering van de ESRB niet onder stoelen of banken. Antigamesadvocaat Jack Thompson noemt de rating 'absoluut heerlijk' in een reactie op Gamessite Kokatu.com. "Ik heb Take-Two hier maanden geleden al voor gewaarschuwd", aldus Thompson.

De advocaat strijdt al langer een publieke strijd tegen gewelddadige videogames en heeft al eerder aanvaringen gehad met Take-Two, onder ander over het spel Bully. Eind april bereikten de kemphanen echter een overeenkomst. Daarin werd afgesproken dat Thompson de uitgever niet meer mag aanklagen of mag proberen de verkoop van games te stoppen.