De brief aan Retecool van de juridische afdeling waarin geëist wordt dat de aan Talpa gewijde Foto Fuck Vrijdag van twee weken wordt verwijderd, heeft inmiddels voor de nodige commotie gezorgd. Met name een opsomming waarin homoseksualiteit in één adem wordt genoemd met onder meer terrorisme en de holocaust leidde tot verbaasde reacties.

Een woordvoerder van Talpa haast zich tegenover de Gay Krant te verklaren dat de opsomming ongelukkig was en dat de seksuele geaardheid geen enkele rol speelt bij de zender: "Het is absurd te veronderstellen dat onze zender niet geassocieerd wil worden met homoseksualiteit. Sterker nog, het is geen issue voor ons."

Ook in de nieuwe brief aan Retecool tracht Talpa de schade te herstellen: "Waar wij problemen mee hebben is de stereotype wijze waarop de homoseksualiteit van enkele van onze presentatoren in de uitingen op uw website wordt neergezet. Deze gaat naar onze mening een grens te ver."

Overigens heeft de kwestie bij Retecool geleid tot overbelaste servers vanwege de grote belangstelling. De bewuste Foto Fuck wordt woensdagmiddag verwijderd, maar kopieën zijn inmiddels op diverse andere plekken opgedoken, waaronder op fotosite Flickr.