Volgens Equinux dreigde TomTom een rechtszaak aan te spannen. Volgens de producent van navigatiesystemen zouden de naam en het programma-icoon van TamTam voor verwarring kunnen zorgen. Ook wilde TomTom niet dat Equinux gebruikmaakte van de merknaam TomTom.

Volgens Equinux kwamen de eisen van TomTom neer op een verkoopverbod. Daarom heeft het bedrijf besloten om te stoppen met het aanbieden van het programma. Een eventuele rechtszaak is daarmee van de baan. "TomTom zal niet naar de rechter stappen, omdat Equinux blijkbaar gevolg heeft gegeven aan onze wensen", stelt TomTom in een reactie.

Equinux hekelt de handelswijze van TomTom. "TomTom heeft de Mac-markt eerst verwaarloosd en het aan anderen overgelaten om hun apparaten Mac-compatible te maken. Nu de markt volwassen is geworden, willen ze 'm overnemen met dreigementen aan het adres van degenen die al Mac-oplossingen boden", klaagt Till Schadde, directeur van Equinux.

Volgens TomTom hoeven Mac-gebruikers na het verdwijnen van TamTam niet te wanhopen. "Ons apparaat is al Mac-compatible en gratis software om het apparaat compatible te maken, is beschikbaar. Er is dus geen noodzaak voor eindgebruikers om de software van een derde partij te gebruiken om hun apparaat compatible te maken voor de Mac", reageert het bedrijf.

Volgens TomTom is het een 'logische stap' om ook Mac-gebruikers tegemoet te komen. "Bij TomTom proberen we onze producten beschikbaar te maken voor zoveel mensen als mogelijk."

Dankzij TamTam konden Mac-gebruikers hun TomTom updaten, bijvoorbeeld met nieuwe kaarten, stemmen of firmware.