Ze spaarde ons niet. "Ben je daar weer, Dijkslul, columnistje van niets. Word je afgerekend op je bijvoeglijke naamwoorden, stumpert. Kijk hem staan de zak, ja, we zijn een schrijvertje, maar Tante Sjaan verzorgen hó maar. Kijk me aan, columnistje van niks, ja jij, nee niet je schoenen, kijk me aan, letterlul".

Tante Sjaan verdiende het beste van het beste. Ik ging een artiest voor haar boeken bij Prominent Entertainment. Wat was internet toch makkelijk. Vroeger werd je geblinddoekt achter in een auto gegooid, zes uur door Nederland gereden en dan mocht je een kwartiertje kijken naar een bandje op het plattenland. Kwamen voor zes ruggen op je bruiloft spelen en anders liep je maar terug.

Nu heerlijk vanuit de luie stoel. Die site zag er vertrouwenwekkend uit!!! Mooi geschreven allemaal: alsof je scheel naar een Atari-game uit 1963 keek. Je moest er maar opkomen. Wat kon er niet! Over geld hoefde ik me geen zorgen te maken las ik. "Wij voorzien in alle benodigde vergunningen om als (fictief) werkgever te mogen optreden. U krijgt bij ons dus nooit een vervelende financiële kater achteraf."

Kijk, dat waren jongens van stavast. In het kader er naast kon ik een foto van tante Sjaan laten plaatsen. Sympathiek idee. Voor de klant denken, dat begrepen ze daar. Mooi beeld, die uitgebeten waterstofperoxideparanoiakop van Sjaan tegen een Lee Towers zwart achtergrondje.

Een themafeestje, daar had ik wel zin in. De piepkleine arbeiderswoning kon moeiteloos worden omgetoverd in een piramide. "Thema dekoraties zijn items welke een absolute meerwaarde hebben voor uw feest of evenement." Zo kon je het ook zeggen, inderdaad.

Ik twijfelde hevig tussen de Apres Ski dekoratie of de Black & White event. Dat werd bellen.

Aardige man, Mr. Entertainment himself. Zat even op het toilet. Gestommel. Een vloek. Daar was hij. Begreep meteen mijn probleem. "Dus je wil van je hoedanigheid uit een feest aan zijn uiterlijkheid presenteren als zijnde een totaalpakket. Wacht effe, ik heb jeuk. Goed, tante Sjaan heet ze, schrijf ik dat effe op, 2e Bos en Lommer drie hoog achter. En wat wordt het, oude pikkemans voor Sjaanie? Gaan we der lekker verwennen met een apres ski-pakket of is er vanuit de behoeftesfeer meer dan iets van, hè, gezellig, kan mij het rotten ik doe blank en wit. Apres Ski is onbeperkt zuipen en dan komt er een mof binnen en die mag je allemaal rossen. Dat is Theo, mijn broer, die is half mof. Teo Gemuutlech. Koffie toe en dan afbouwen. Blank en Wit is meer stijltje neerzetten. Komen er zestien negers en Witte Ben langs. Die doen iets met vuur. Nooit klachten gehad.""

Goede raad was duur. Onweerstaanbare combinatie, deze site en dan die persoonlijke touch. Ik kon niet kiezen. Had er verder ook geen omkijken meer naar. De mannen van Prominent Entertainment hoefden alleen maar de sleutel van de voordeur te hebben, Zij gingen lekker hun gang, ik kon gaan vissen. Men kwam de boel fijn versieren. Het was hun vak. Geschoold personeel, dat sprak. Allemaal de lagere decoratieschool gedaan, in Middelharnis. Afstudeerrichting "crêpepapier, kan dat ook nat?"

Nu ja, lang verhaal kort, eindeloos avondje gehad. Tante Sjaan door die brandende hoepel, dat was een vondst. Over twee weken de top van Nederland geboekt, Magician Johnny V. (echte naam Roeland Aarde). Hij komt tante Sjaan voorgoed wegtoveren in een Middeleeuwse setting. Verheug me er op.