Brandon Wertz draait zich om. Op zijn achterhoofd verschijnt een tekst: "Uw advertentie hier?" Wertz wilde al langer een tatoeage op zijn hoofd, maar nu heeft hij een manier bedacht om er ook nog eens geld mee te verdienen. Hij wil een bedrijfs- of merknaam laten tatoeëren. Het bedrijf dat op Wertz' aanbod wil ingaan, moet daar natuurlijk wel iets tegenoverstellen: een baan. En dan niet een een of andere saaie kantoorbaan van negen tot vijf, maar een beetje een vertegenwoordigende functie graag. Want een saaie baan heeft hij nu al. Wertz: "Bij mijn huidige werkgever heb ik geen toekomst. Ik wil iets in de it-industrie."

Intel Inside

Via zijn site, SponsorMyMelon.com, probeert hij geïnteresseerde bedrijven te overtuigen van het nut van een 'levend reclameobject'. "Mensen zullen een man die de tekst 'Intel Inside' op zijn hoofd heeft getatoeëerd niet snel vergeten", zo schrijft Wertz in een persbericht op zijn site. "Ik wil meedoen aan een advertentiecampagne", mailt Wertz in een toelichting. "Ik wil zo'n figuur zijn die je op beurzen tegenkomt. Meestal zijn dat beroemdheden en acteurs die je niet kunt missen. Met een tatoeage op mijn hoofd zal ik ook niet te missen zijn." Echt serieuze aanbiedingen heeft Wertz nog niet gehad. "Ik heb er wel een paar ontvangen, maar die waren niet echt aantrekkelijk." Namen wil hij niet noemen. "De bedrijven in kwestie hebben me gevraagd hun aanbod niet openbaar te maken."

Xbox

Toch heeft Wertz goede hoop dat er alsnog een groot bedrijf komt. Het liefst Microsoft. "Als er een bedrijf is waar ik graag een baan zou willen hebben, dan is het wel Microsoft. Ik zou dolgraag deel uitmaken van de advertentiecampagne voor de Xbox die ze op 8 november beginnen." Het geld zou geen probleem mogen zijn. "Ze hebben een marketingbudget van 500 miljoen dollar beschikbaar voor de lancering van de Xbox. Daar moet een klein bedrag afkunnen voor het tatoeëren van mijn hoofd", aldus Wertz. "Ik geloof in het bedrijf en ik geloof in het product." Maar wat nu als Wertz straks ontslagen wordt? "In dat geval verwacht ik dat ze tenminste de kosten voor het verwijderen van de tatoeage zullen betalen", aldus Wertz.