Scoble gaat werken voor Podtech Network. Hij wordt daar vice-president van de afdeling media ontwikkeling. "Omdat ik ook al een videoweblog bij Microsoft bijhield, zag ik de groei van deze nieuwe media." Bij Podtech.net mag Scoble experimenteren met nieuwe media, waaronder podcasting en videoblogs.

Scoble verwierf bij Microsoft vooral bekendheid met zijn weblog Scobleizer. Daar promootte hij vaak het softwarebedrijf en zijn producten. Ook uitte hij kritiek op zijn baas bijvoorbeeld toen het ging over een Chinese weblogger op MSN Spaces die Microsoft op verzoek van de Chinese autoriteit heeft afgesloten.

Zijn videoblog trok in twee jaar 3,5 miljoen unieke bezoekers zonder dat hij gebruik maakte van advertenties of links vanaf Microsoft.com, stelt hij trots.

Hoewel hij besloten heeft de softwaregigant te verlaten, blijft hij een fan van Microsoft, geeft hij toe. "Microsoft is mij niet kwijt, althans niet als fan en vriend. Mijn tablet-pc, Xbox en andere Microsoft-producten doe ik de deur niet uit."