Opnieuw worden CEO's van techbedrijven veruit het best gewaardeerd door hun werknemers. Die zijn buitengewoon tevreden met hun baas, tenminste wanneer we carrièresite Glassdoor moeten geloven. Zij stellen jaarlijks een lijst op van de 50 meest gewaardeerde CEO's in de VS. Ook dit jaar is deze rijkelijk gevuld met bedrijven uit de techsector.

100 procent score

Liefst 14 van de 50 CEO's zijn de baas van een technologiebedrijf. Vijf van hen halen zelfs de top 10, met als absolute winnaar CEO Jeff Weiner van zakelijk sociaal netwerk LinkedIn. Hij krijgt een erkenning van 100 procent en lost daarmee de winnaar van vorig jaar, Zuckerberg van Facebook, af. Die zakt met 93 procent af naar plek 9.

Verder zien we ook de bazen van Qualcomm, Intuit en Google de top 10 halen. Iets daaronder staan ook onder meer Salesforce.com, eBay, Apple, EMC, Amazon en Yahoo. Opvallend is dat slechts 2 van de 50 CEO's op de lijst vrouw is. Nou ja, vorig was dat er zelfs maar één.

Vrijwillig

Overigens zijn bijdragen van werknemers aan de lijst - via een online enquête - vrijwillig, er kunnen dus geen wetenschappelijke conclusies aan worden verbonden. Hoe dan ook, waardering is het wel: