De vermogensgroei van de leden van de Quote 500 komt na een jarenlange dip weer in de buurt van de groeicijfers van eind jaren negentig, zo meldt het zakenblad. Het totaalvermogen van de vijfhonderd rijksten breekt dit jaar door de grens van 100 miljard euro.

Niet alleen de vermogensgroei neemt weer ouderwetse vormen aan, 2005 is ook het jaar van de terugkeer van de ict in de lijst. Het begon met Bob Crébas en Reinier Bouman, die tientallen miljoenen verdienden met Marktplaats.nl.

Iets later stormden Harold Goddijn en zijn vrouw Corinne Vigreux, Pieter Geelen en Peter-Frans Pauwels, het managementteam van TomTom, de lijst binnen. Dankzij de beursgang van het jaar werden zij per persoon honderden miljoenen rijker, de hoogste nieuwe binnenkomers ooit.

Verder verkocht Jan Peter Cruiming eind vorig jaar zijn Nationalevacaturebank.nl aan VNU. Roland Rijpma cashte iets later met Weekendjeweg.nl. Ook Oxxio, dat via internet energie aan de man brengt, werd verkocht met plezierige financiële gevolgen voor heel veel personen. De verkoop van Bookings.nl, waardoor Stef Norden, Kees Koolen en Geert-Jan Bruinsma miljoenen op hun rekening mochten bijschrijven, is het voorlopige sluitstuk van een kleine verkoophausse.

Onder de techmiljonairs in de lijst bevinden zich tot slot Patrick Terwee van pornosite TheHun; Rene van Mullem, oprichter van Marktplaats en Joost Romeijn van internetreisbureau Sunweb Tours.