Wat je gaat doen

Krijg je een kick van testtooling? En vind je het uitdagend om met legacy en nieuwere technieken als een chatbot aan de slag te gaan? Dan ben jij technisch talentvolle IT-collega die het Test Service Center van UWV komt versterken.

Het Test Service Center heeft innovatie hoog in het vaandel staan, dat maakt werken bij ons extra leuk. Eén van de recentste ontwikkelingen is bijvoorbeeld het doorontwikkelen van Selenium Framework voor testautomatisering. We zetten in op Test Data Anonimisering. En ook Service Virtualisatie heeft de hoogste prioriteit. We hebben daarvoor de tool ParaSoft Virtualise, en bieden jou de uitdaging om hier bekwaam in te worden. Naast theoretische kennisopbouw bieden we je ook praktijkervaring.

Om de betrouwbaarheid van ons ICT landschap ook in de toekomst te kunnen garanderen, heeft UWV vacatures voor technisch talentvolle IT-ers die zich snel in een techniek of tool kunnen specialiseren: High Tech Testautomatiseerders met development-affiniteit.

Meer weten over de kwaliteitsslag richting testautomatisering bij UWV? Zie de film met Daan op de campagnesite www.uwv.nl/testprofessionals

Wat ga je doen

Je werkt direct voor 150 collega's die onze testtooling dagelijks intensief gebruiken. Dit zijn testprofessionals in alle geledingen van de organisatie. Omdat UWV in de top vijf staat van de grootste IT-landschappen in Nederland qua complexiteit en omvang, is dit een uitdagende werkomgeving. Om op stabiele wijze wijzigingen door te voeren in ons complexe landschap is kwaliteitszorg enorm belangrijk. Er zijn nl ruim een miljoen Nederlanders in meer of mindere mate afhankelijk van een uitkering van UWV.

Met een aantal collega's vorm je samen het team in een testline: zo'n 10 tot 15 testers, testanalisten en één testcoördinator. Zij interacteren met interne opdrachtgevers, software ontwikkelaars, functioneel ontwerpers, functioneel beheerders en informatie analisten. De testcoördinator is het eerste aanspreekpunt voor het management. Onze mensen worden hierin ondersteund met adequate (maatwerk) tooling.

Ronald Oomen, teammanager TestServiceCentrum, over de hoofdrol voor IT bij testen:

"Bij grote systemen als die van UWV zetten we nu op alle fronten in op testautomatisering. We hebben veel korte sprints, dus we willen continu weten wat de kwaliteit is. Binnen zo'n sprint wil je iedere dag weten of de duizenden testscenario's goed verlopen. Alle testscenario's worden parallel aan elkaar uitgevoerd. Met geautomatiseerde tests kunnen we heel snel zien of alle lampen op groen staan. En als er één op rood gaat, reageren we direct. Bijna realtime doen we zo een uitspraak over de kwaliteit van nieuw ontwikkelde software, in combinatie met ons bestaande IT-landschap. De testprofessionals zijn deel van het scrum-team: het automatiseren van tests wordt bij UWV écht IT."

Wat we van je verwachten

Als je echt een tweaker bent, een kei in objectgeoriënteerd programmeren en over een groot leervermogen beschikt, dan is deze vacature je op het lijf geschreven.

Je overstijgt de details en techniek en hebt het vermogen om de breedte te zien (T-shaped) en vanuit helicopterview verbanden te leggen. Je hebt de benodigde voelsprieten en weet te navigeren tussen belangen. Wordt testautomatisering jouw vakgebied en wil je je hierin doorontwikkelen? Dan maken we graag kennis met je, ook als je nog niet over veel werkervaring beschikt.

Herken je je hierin? En ben je toe aan een volgende loopbaanstap? Dan nodigen we je uit om te reageren op deze vacature. Voor meer informatie zie www.uwv.nl/testprofessionals.

Wat verwachten we van je

Kom je als testprofessional bij ons werken, dan kies je voor onze uitdagende IT-omgeving en voor samenwerking. We bieden jou de kans om ons team te versterken en mee te werken aan de ambities van het TSC van UWV. Je voelt je uitgedaagd als je:

 • pro-actief adviseert over technisch strategische keuzes binnen het TSC;
 • met plezier en volop gemotiveerd opleidingen volgt;
 • actief deelneemt in verschillende technische TSC disciplines;
 • en de guilds en vakgroepen verder mede vormgeeft.

Je achtergrond kan divers zijn. In elk geval beschik je over:

 • een afgeronde opleiding op ICT-terrein op minimaal HBO-niveau;
 • de motivatie om T-map certificeringen (of equivalent ISTQB) te behalen;
 • kennis van webservices (SOAP en REST) en databases (SQL);
 • Java programmeer-ervaring is een pré;
 • mocht je in het bezit zijn van vakinhoudelijke opleiding Testen o.a. Test Proces Improvement (TPI), Test Specificatie Technieken en Test Management Methodiek (TMap), dan is dat een pré

Als testprofessional bij het TSC:

 • heb je het communicatieve en organisatiesensitieve vermogen om te schakelen met diverse partijen;
 • ben je leergierig en heb je goed ontwikkeld vermogen tot oordeelsvorming;
 • weet je als geen ander de voortgang te bewaken;
 • ben je klant- en resultaatgericht en weet je wat samenwerken betekent.

Wat je van ons kan verwachten

Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief voor onze medewerkers.

We bieden je een uitdagende baan. Daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.

De salarisindicatie bedraagt maximaal € 4.768,- per maand op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring. Ga je als junior bij ons aan de slag met een opleiding? Dan hanteren we een aanloopschaal.

Iets meer over ICT binnen ons bedrijf

UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel. Hierdoor kunnen we dienstverlening bieden die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders. De Informatievoorziening (IV) van UWV werkt hieraan met 1500 professionals. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe ICT-leveranciers. En met het UWV Informatie Plan (UIP) als leidraad. Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

Interesse

Wij verzoeken u uitsluitend via deze sollicitatielink te solliciteren.

(het formulier is geoptimaliseerd voor desktop gebruik)