Centrino 2, ook wel bekend onder de codenaam Montevina, is de nieuwe generatie van het Centrino platform voor notebook computers. De chips hadden volgens planning in juni van dit jaar beschikbaar moeten komen, meldt NetworkWorld.

Verwacht wordt nu dat de levering pas in juli kan beginnen. De productie zal pas in de eerste week van augustus op de volle kracht draaien. Onderdeel van het Centrino 2-platform zijn een nieuwe Core 2 Duo en Core 2 Extreme Mobile processor en een geüpdate chipset met geïntegreerde grafische kaart. Naast WiFi biedt het platform ook optionele ondersteuning voor de WiMax draadloze technologie.

Twee problemen

"We hebben extra tijd nodig om twee problemen te verhelpen met de geïntegreerde graphics en de draadloze antenne", zegt Elvin Ong, woordvoerder van Intel in Singapore. "We moeten dat daarna ook opnieuw testen". Hoewel de levering van het nieuwe platform trager op gang zal komen, is Ong ervan overtuigd dat Centrino 2-laptops nog in augustus in de schappen zullen liggen. De laatste maand van de zomervakantie worden doorgaans veel computers verkocht omdat scholieren en studenten dan nieuwe hardware aanschaffen.

Kwaliteitsgarantie

Ong wil niet verder ingaan op de aard van de problemen, maar volgens de woordvoerder is het uitstel noodzakelijk om de kwaliteit van het product te waarborgen: "We gaan geen halfbakken product in de markt zetten." Volgens Ong hebben de problemen geen betrekking op de processors die gebruikt worden voor Centrino 2.