Nadat deze week de inschrijving voor .mobi-domeinnamen van start ging, werden binnen enkele uren veel namen met strip- en tekenfilmfiguren geregistreerd. Namen als scooby-doo.mobi, bugsbunny.mobi, flintstones.mobi, catwoman.mobi en batman.mobi waren al snel bezet.

Domeinnamen met .mobi zijn echter niet alleen bedoeld voor entertainment en games. Het toplevel domein .mobi is de eerste extensie die speciaal bedoeld is voor gebruik op een klein scherm zoals op een handcomputer of telefoon. Beheerder van de .mobi-domeinen is de Dotmobi Group die zijn hoofdkantoor heeft gevestigd in Dublin.

De eerste registratieperiode, die duurt van 22 tot en m29 mei, is bestemd voor bedrijven die aangesloten zijn bij de GSM Association. Eén van de bedrijven die in deze zogeheten pre-limited sunrise-periode domeinnamen heeft geregistreerd is KPN, zo bevestigt een woordvoerster tegenover Webwereld. Om welke namen het gaat, wil KPN echter niet zeggen. Uit de whois-gegevens blijkt dat het in ieder geval gaat om de namen kpn.mobi en kpnmobile.mobi.

Van 12 juni tot 11 juli kunnen alle bedrijven - dus ook die niet binnen de telecomsector actief zijn - hun handelsmerk laten vastleggen. Vanaf 28 augustus is de registratie van .mobi-domeinen open voor iedereen.