Bij de kaarten levert Tele Atlas informatie over onder meer restaurants, tankstations, supermarkten en winkels. Ook kunnen de kaarten van Tele Atlas worden aangestuurd met gesproken instructies, zijn ze hier en daar in 3D en komen ze met applicaties die op regionaal niveau kunnen zoeken.

Samsung meldt dat Tele Atlas - eigendom van TomTom - gaat gebruiken voor álle gps-toestellen. Financiële details over de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

NAVTEQ

Het Amerikaanse NAVTEQ, concurrent van Tele Atlas, tekende in april 2009 een zelfde soort overeenkomst met Samsung. Sinds mei wordt de Samsung I8910 HD met NAVTEQ in onder meer Nederland verkocht. Een woordvoerder van Samsung Nederland kon niet direct het verband tussen beide kaartenovereenkomsten uitleggen.

Google zegde onlangs de samenwerking met Tele Atlas in de VS op. De internetgigant maakt nu zijn eigen kaarten, met andere data. Volgens Forbes.com wijst dat er op dat Google zelf bezig is met een eigen, gratis navigatiedienst.

Filipijnen

Tele Atlas kondigt ook aan dat vanaf nu kaarten aan te bieden van Brunei en de Filipijnen. Ook is de dekking voor Indonesië, Maleisië en Thailand verbeterd.