Tele2 is verrast door de massale toestroom van klanten die reageren op de actie van Tele2 Compleet waarbij nieuwe abonnees een gratis laptop krijgen. Deze actie loopt sinds 1 september en wordt gehouden ter ere van het tienjarig bestaan van het bedrijf.

Vanwege het grote aantal aanmeldingen is een aantal wijkcentrales 'volgelopen', zo legt Tele2-woordvoerster Cilesta van Doorn uit. "In bepaalde centrales is te weinig plek voor alle nieuwe aansluitingen."

Tele2 heeft daarom eind vorige week een brief gestuurd naar 'een paar honderd' klanten waarin wordt gemeld dat ze pas over zes weken worden aangesloten. Door de grote belangstelling zijn er capaciteitsproblemen ontstaan in bepaalde wijkcentrales, aldus de provider in de brief. Normaal worden nieuwe klanten binnen twee of drie weken aangesloten.

Door de vertraging zitten sommige klanten wekenlang op hun nieuwe verbinding te wachten, klaagt een gedupeerde tegenover Webwereld. Zijn Tele2-verbinding zou 28 september worden aangesloten. Afgelopen vrijdag viel er echter een brief in de bus waarin Tele2 de vertraging meldt aan klanten. "Hierdoor wordt mijn internetverbinding pas half november geactiveerd", vertelt de gedupeerde. Ook op het forum op de Tele2-site klagen gebruikers hier en daar.

Volgens woordvoerster Van Doorn is het niet zo dat veel mensen hierdoor wekenlang zonder internet zitten. "Mensen wachten toch met het opzeggen van hun huidige internetverbinding totdat ze bevestiging van Tele2 hebben gehad over wanneer de nieuwe verbinding wordt opgeleverd."

Hoeveel mensen zich voor de actie van Tele2 Compleet met gratis laptop hebben aangemeld, is niet bekend. Exacte getallen wil Tele2 niet noemen. "Maar het overtreft al onze verwachtingen", aldus Van Doorn.