Het nieuwe bedrijf van Tele2 heet Parlino. Het biedt gratis software aan waarmee internetters via internet kunnen bellen. Met de betaalde dienst Parlino Dial-out kunnen gebruikers ook naar vaste en mobiele nummers bellen.

Ook kunnen gebruikers zich abonneren op Parlino Dial-in waarbij ze een beschikken over een gewoon telefoonnummer waarnaar tegen nationaal tarief gebeld kan worden. Voor deze dienst maakt het niet uit of de gebruiker thuis is of in het buitenland omdat het Parlino-nummer kan worden doorgeschakeld.

De dienst Dial-out is naar eigen zeggen 20 procent goedkoper dan vergelijkbare diensten. Parlino Dial-in kost 2,95 euro per maand. Als introductieaanbod krijgen de eerste tienduizend gebruikers die 30 euro aan krediet kopen, een gratis voip-telefoon cadeau.

Parlino is gevestigd in Luxemburg. "De naam is afgeleid van 'parler' of 'parlare' (=spreken) en 'ino' wat in het Italiaans staat voor klein, dus het betekent zoiets als 'small talk'", aldus Tele2-woordvoerder Martijn Groot.

De onderneming heeft een ludieke actie gehouden met gele kabouters die afgelopen her en der in Nederland de kop op staken. "De actie wil zeggen dat hoewel weinig mensen geloven in kabouters, ze toch bestaan. Zo is het ook met goedkoop bellen. De kabouter is eigenlijk verre familie van Small Bill."