De Nederlandse telecomprovider wordt vanaf nu geleid door Rimini. "Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van internationaal bestuur in de telecomwereld", vertelt een woordvoerder van BBned. Zo heeft hij voor Telecom Italia in Duitsland gezeten en is hij 'in andere landen actief geweest'. Volgens de zegsman gaat het niet om een interimmer: "Hij is gewoon een Telecom Italia-man en hij is onze ceo vanaf heden."

Rimini vervangt Van den Ende omdat BBned de positie in de Nederlandse markt wil verstevigen. De bedoeling is om dit te bereiken door het aanhalen van de banden met Italië. "We willen op de zakelijke en de consumentenmarkt het alternatief zijn. En ook naar de toekomst toe dat alternatief steeds sterker uitbouwen als multi-access aanbieder."

BBned bestiert naast de zakelijke provider BBeyond ook de consumententak Alice. In 2007 nam het concern isp InterNLnet over.

Berichten die Webwereld bereikten dat Rimini een 'Italiaanse hardliner' zou zijn, wijst de woordvoerder van de hand: "Ik heb hem een aantal keren ontmoet en ik heb hem niet ervaren als een hardliner."

Geen reorganisaties

Volgens de zegsman is er verder geen bijzondere reden voor de wisseling van de wacht. "Dit is om onze positie duidelijk te versterken op de Nederlandse markt. Daarom heeft Van den Ende besloten om zijn functie neer te leggen."

BBned benadrukt dat de bezem niet door het bedrijf gaat. Naast het verder opbouwen van het bedrijf zijn er 'verder geen andere veranderingen aangekondigd'. De zegsman verwacht geen reorganisaties: "We zijn op dit moment bezig met de uitvoering van het plan. En wat de toekomst heeft, heeft de toekomst."

Goede harmonie

"Het is gewoon allemaal in goede harmonie is gegaan en alles is rustig overgedragen", zegt Van den Ende die verder als vertrekkende man niets kwijt wil over de machtswisseling. De oud-ceo gaat eerst vakantie vieren en zich verder beraden over wat hij gaat doen. "Ik kom zeker weer terug in de telecommarkt wat mij betreft."