Gebruikers zullen zo'n zes uur moeten bewegen om hun telefoon 30 tot 60 minuten te laten werken, meldt Cnet.

Zelfopladend mobieltje

Volgens Regan Rowe van M2E Power kun je de oplader straks het beste in je portemonnee of rugzak stoppen, zodat deze ongemerkt wordt opgeladen. In het apparaatje zitten een lithium ion-batterij en een aantal spoelen en magneten. Als het ding beweegt, ontstaat een elektromagnetisch veld tussen de spoelen waardoor energie wordt opgewekt.

Het apparaat kan ook via een gewoon stopcontact worden opgeladen. M2E Power overlegt met producenten om de oplader in mobiele toestellen in te bouwen. "Mobieltjesproducenten moeten laten zien dat ze onderzoek doen naar duurzaamheid. Daarom zijn ze bijzonder geïnteresseerd in onze technologie", aldus Rowe. Het zal echter nog tenminste twee jaar duren voordat een zelfopladend telefoontoestel in de schappen ligt, verwacht hij.

Schokkende truck

Momenteel onderzoekt M2E Power ook of de beweging van voertuigen de oplader kunnen 'voeden'. Dan moeten de voertuigen wel flink schudden en hobbelen. "Iemand met een oude pick-up truck zonder schokbrekers zal meer aan de technologie hebben dan iemand met een Mercedes", denkt Rowen.

Op langere termijn zou M2E Power de opladers graag geplaatst zien worden in hybride en elektrische auto's. Ook het Amerikaanse leger toont interesse in de oplaadtechnologie, die deels is ontwikkeld op de universiteit van Boise. Dit financiert het onderzoek van M2E Power naar zelfoplaadbare militaire apparaten zoals nachtkijkers.