De Telegraaf Media Groep (TMG) verlaat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd het kantoorpand aan het Frederiksplein, het hoofdkantoor van Hyves. Het pand staat te huur op Funda. De verhuurder, vertegenwoordigd door Van Gool Elburg, vraagt ruim 7 ton huur per jaar voor de 2605 vierkante meter kantoorruimte, verdeeld over zes verdiepingen.

De woordvoerder van TMG bevestigt: “We hebben het huurcontract opgezegd". Dit is overigens al begin dit jaar gedaan. Volgens Hyves-directielid Maarten Naaijkens is dit onderdeel van de lopende onderhandelingen voor een nieuw huurcontract. De woordvoerder van TMG stelt echter dat er helemaal geen onderhandelingen worden gevoerd. In tweede instantie, na publicatie van dit artikel, zegt hij toch niet te weten of er onderhandelingen lopen. Het contract loopt in februari 2014 af. "Als de verhuurder een nieuwe huurder vindt, dan gaan wij eruit."

Blok aan het been

Het is in principe ook mogelijk dat TMG er eerder uitgaat als er een nieuwe huurder is. Maar als er geen nieuwe huurder is, dan bestaat de mogelijkheid dat TMG er toch nog langer in blijft. Daarover is nog geen beslissing gevallen, aldus de zegsman.

Eerder deze week haalde TMG het Hyves-logo van het gebouw en verving dat door het TMG-logo. Logisch, aldus de woordvoerder, omdat er de laatste jaren naast Hyves steeds meer andere TMG-activiteiten in het pand zijn.

De Telegraaf-groep kocht Hyves in 2010, maar het bleek als snel een financieel blok aan het been. Een maand geleden schreef TMG 36,5 miljoen euro af op Hyves. De overnameprijs was 44 miljoen euro.

Update: de woordvoerder van TMG zegt in tweede instantie niet te weten of er onderhandelingen zijn over een nieuw huurcontract.