Dat is de conclusie van een onderzoek onder tweehonderd Britse managers, dat is uitgevoerd in opdracht van Mitel, leverancier van ip-telefoniediensten. Volgens de onderzoekers hebben managers te weinig vertrouwen in hun werknemers. 42 Procent van de ondervraagde managers antwoordt dat ze tegen telewerken zijn omdat ze dan niet kunnen zien of een medewerker wel of niet aan het werk is.

Bijna eenderde van de managers (29 procent) denkt dat het personeel korter werkt als er vanuit huis wordt gewerkt. Ook denkt 14 procent dat werknemers minder hard werken vanuit huis.

Bovendien komt uit het onderzoek naar voren dat de promotiekansen gering zijn voor mensen die telewerken. Managers hebben eerder de neiging om werknemers te promoveren die fysiek op kantoor aanwezig zijn.

In Engeland biedt ongeveer een kwart van de bedrijven (26 procent) de mogelijkheid om te telewerken. Bij grote bedrijven ligt deze mogelijkheid aanmerkelijk hoger (70 procent).

De belangrijkste reden voor managers om telewerken toe te staan is het regelen van een flexibele werkomgeving. Ook willen ze met telewerken meer profijt halen uit hun technologie-investeringen.