"Er is momenteel een landelijke (mobiel) Internet storing. Het klantenservice domein is ook onbereikbaar", meldt de provider via Twitter. "De storingspagina is daardoor ook niet bereikbaar. Zodra er een update beschikbaar is wordt dat hier geplaatst. Onze welgemeende excuses voor het ongemak!" Elders wordt druk getwitterd over de storing.

DNS-probleem

Het lijkt een DNS-probleem te zijn, het hernieuwen van het DNS-protocol zou mogelijk tijdelijk de problemen uit de weg kunnen ruimen. "Ik vermoed dat DNS veranderen tijdelijk werkt maar als de DHCP lease verloopt wordt deze niet geüpdatet en is er geen verbinding", meldt Hugo van het webcareteam eveneens via Twitter.

Wat er precies aan de hand is en hoe lang de storing aanhoudt is nog onduidelijk. Telfort was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Update 21.40 uur: Op het forum van Tweakers meldt Telfort: "Zoals jullie al gemerkt hebben is er momenteel een landelijke (mobiel) Internet en Vast bellen storing. Ons datacentrum is getroffen door een stroomstoring en de backupvoorzieningen zijn er niet in geslaagd alles volledig over te pakken."

Dit heeft tot gevolg dat zowel DNS als DHCP niet te bereiken zijn. "Er zijn extra engineers van de stroomleverancier onderweg en als en een update beschikbaar is zal ik deze hier plaatsen", aldus de Telfort-medewerker.

Update 22.34 uur: "Engineers ter plaatse hebben de stroom weer op gang gebracht. Op dit moment brengen we de systemen gefaseerd weer online en doen we controles of alles weer gaat werken zoals behoort. Update volgt", aldus het webcare team.