Telfort neemt per 1 december alle klanten over van AOL-Compuserve in Nederland. Het gaat om zowel klanten met een inbelverbinding als met een adsl-verbinding. Woordvoerster Renske Algra van Telfort meldt Webwereld dat het gaat om 20.000 dsl-klanten en 10.000 inbelklanten van Compuserve 2000.

Inbelnetwerk

Het inbelnetwerk van die AOL-dochter blijft volgens Telfort nog "geruime tijd" beschikbaar, maar gaat op termijn over naar het inbelnetwerk van de nieuwe telecomleverancier. Gebruikers moeten daarvoor enkele wijzigingen doorvoeren, waarover zij begin december meer informatie krijgen. Mailadressen blijven hetzelfde; het mailsysteem wordt gehost door de Amerikaanse hoofdvestiging van AOL en niet langer door de Europese tak.

Compuserve heeft dit vorige week in een brief aan die klanten medegedeeld. Daarin prijst het ook de eigen abonnementen voor adsl en internetbellen aan. Klanten die niet over willen naar Telfort, moeten vóór 20 november hun huidige abonnement bij Compuserve opzeggen. Die opzegging gaat dan op 1 december in.

Schrappen

AOL heeft midden dit jaar al de Compuserve 2000-voorganger Classic uitgeschakeld na 30 jaar trouwe dienst. De in 1999 gelanceerde opvolger Compuserve 2000 zou actief blijven, maar wordt nu in Nederland overgedragen aan Telfort. AOL heeft nog niet gereageerd op vragen wat het in andere landen doet met de Compuserve-legacy.

Update: Compuserve, niet Telfort, heeft de over te dragen klanten een brief gestuurd.